MOR L'AUTOR D'"EL VIGILANT EN EL CAMP DE SÈGOL", J.D. SALINGEREl món de les lletres viu aquests dies una nova defunció. Fa pocs dies va morir l'autor del clàssic de la literatura romàntica, "Love Story", l'escriptor Eric Segal, i avui és notícia la mort de J. D. Salinger, creador d'un ùnic llibre que li va donar fama internacional: "El vigilant en el camp de sègol" (The catcher in the ryer), editada l'any 1945 i en la qual presenta un adolescent, Holden Caulfield, amb trets paranoics que s'escapa de l'acadèmia on estudia per tornar a Nova Yord d'amagat.

J. D. Salinger ha mort a l'edat de 91 anys, va viure durant molts anys en una reclusió escollida per ell mateix, ha mort per causes naturals a casa seva, a New Hampshire. De pare jueu i mare catòlica, va començar a publicar els seus primers contes a la revista "The New Yorker" i de seguida van obtenir una gran repercussió.
Us recomanem la lectura del libre, en l'edició publicada l'any 2007 per l'editorial LaButxaca, en format econòmic, amb un total de 288 pàgines.

Font: 3cat24.cat + Complement biogràfic: viquìpèdia
Article 195
Josep Maria Solé - "Vols llegir?" -Ràdio Nova

Comentaris