DILLUNS DIA 3: MARTÍ GIRONELL I MARIA ENRICH SIGNEN ELS SEUS LLIBRES A IGUALADA

La llibreria igualadina Llegim...? (carrer Capità Galí, 4), convoca una nova signatura de llibres amb dos autors: Martí Gironell, que ha publicat recentment el seu nou llibre "L'arqueòleg", i l'igualadina Maria Enrich amb el seu nou relat juvenil, titulat: "L'Alba i la Berta". Aquesta signatura de llibres tindrà lloc aquest dilluns dia 3 de gener, a partir de dos quarts de set de la tarda. La convocatòria és oberta per a tothom. 


L'escriptor i periodista Martí Gironell, novel·la amb un absorbent pols narratiu l’arriscada aventura a Terra Santa del monjo català que va crear la Bíblia de Montserrat. En la seva tercera novel·la,  Gironell tracta per segona vegada en clau de ficció un personatge real, en aquest cas el monjo de Montserrat Bonaventura Ubach, artífex de la Bíblia de Montserrat i del museu de l’Orient Bíblic d’aquest monestir, creat el 1911. 
En concret, adapta de forma lliure els dos viatges d’Ubach per terres bíbliques, d’Egipte a l’Iraq, plens de riscos físics, que el monjo va emprendre per contrastar les sagrades escriptures amb els seus escenaris reals i aconseguir peces arqueològiques representatives. Alhora, hi afegeix una subtrama que recorre tota l’obra, al voltant de les túniques de la sagrada família de Jesús, la qual accentua el caràcter novel·lesc de la història. Un tret distintiu del llibre és l’entretingut accés del lector als grans referents de la cultura religiosa de la mà d’un personatge històric vinculat a un símbol català com Montserrat, el museu bíblic del qual commemora el seu centenari l’any 2011.
Per la seva part, l'escriptora igualadina Maria Enrich, ha creat una nova ambientació de caire juvenil per la seva segona proposta literària publicada en aquest 2010. Es tracte de “L'Anna i la Berta”. En aquest relat, l'autora ha volgut treballar més intensament la psicologia dels personatges, i hi retrata dues protagonistes amb caràcters pràcticament oposats. Al llarg del curs, les dues joves s'acosten, es discuteixen, fan les paus, s'allunyen, tot mostrant la dificultat -no pas la impossibilitat- d'adaptar-se i fer amistat amb persones diferents de nosaltres. Què haurà de passar perquè entenguin que una complementa a l'altra i que juntes fan un gran equip? La resposta la tenim a les pàgines d'aquesta novetat editorial, publicada per Columna Jove, amb un total de 128 pàgines.
Font: Llibreria Llegim...?
Article 345 - J.M.S. - Vols llegir?"

Comentaris