RELATS CURTS: PER UN FUTUR MÀGIC

RELAT ORIGINAL DE JOAN PINYOL


Enmig de la pinya de nens i nenes que omplien la plaça principal de San Miguel de Allende, l'Evaristo també va agafar un globus d'aire calent i hi va lligar una carta en què explicava que s'havia portat molt bé durant el darrer any i en la qual figuraven tots els regals que li agradaria rebre per part dels Reis de l'Orient.


Però just en el moment en què tots els altres van omplir el cel amb globus i desitjos, aquell nen es va fer enrere i, tot clavant una ungla, va fer esclatar sorollosament les seves il·lusions. Acabava d'arribar a la conclusió que uns reis que a l'hora de rebre missatges no eren capaços d'adequar-se a les noves tecnologies no eren gaire de fiar.Sota l'arbre de Nadal l'endemà únicament va trobar un tallaungles.Joan Pinyol - Micromèxics (2007)
Joan Pinyol, prolífic escriptor capelladí, autor d'una dotzena de llibres on ha cultivat el gènere del relat curt o micro-relat i la novel.la, ens ha fet arribar el següent missatge al "Vols llegir?", amb motiu de la celebració de la Diada de Reis:

Al nostre país acostumem a fer llargues cues perquè els reis de cada casa facin entrega de la carta que es dirigeix a les tres testes coronades més màgiques de l'Orient. A Mèxic inflen globus amb aire calent, hi lliguen la carta i els deixen volar.

Ara que s'acosta la nit de reis et 
vull regalar un micro-conte propi que forma part del llibre Micromèxics (Brosquil Edicions, 2007) amb el qual l'any 2006 vaig guanyar el premi Vila de Puçol de Narrativa.

Espero que t'agradi i com que també el reveuràs al meu blog http://www.joanpinyol.net/ si vols, pots dir-me què t'ha semblat per escrit...

Compartim aquest missatge i el micro-relat de Joan Pinyol, que li desitgem de pas que els Reis siguin generosos amb ell, i alhora també ho fem extensiu a tots els nostres lectors blocaires i oients del programa de ràdio. Bona Diada de Reis.

Article 347 - Josep Maria Solé - "Vols llegir?" - Ràdio Nova

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada