RELATS CURTS: UN CAS MÉS

UN RELAT ORIGINAL DE PEP ELIAS
La contundència de les anàlisis facilitava el diagnòstic. Al pacient li quedaven tres mesos de vida; sis, a tot estirar. Ara venia la part més difícil, però formava part de la feina. A la sala del costat una família angoixada esperava una resposta. Mai no resultava agradable, però tenia l’avantatge de ser un metge amb molta experiència.
Tan sols es tractava de repetir la mateixa litúrgia de sempre: entrar a la sala i amb professionalitat, però sense embuts, explicar-los que els resultats de la prova no deixaven marge ni per al dubte ni per a l’esperança. Durant un segon va estar a punt de perdre l’aplom i de cedir a la temptació de suavitzar el missatge. Però no s’ho podia permetre. El fet que aquell cop el pacient fos ell no canviava res. O potser sí.
Original relat de l’escriptor, periodista i normalitzador lingüístic igualadí, Pep Elias.
Pep Elias, nascut a Igualada l'any 1967, ha publicat fins el moment, el recull de contes "Literalment incapaç de matar una mosca", premi Rei en Jaume de Narrativa Breu. També ha estat finalista del Premi Víctor Mora amb "El darrer glop". Actualment treballa al Consorci per a la Normalització lingüística. Es blocaire(escrividor.blogspot.com), i es dedica també al periodisme. Imparteix diversos cursos i tallers de narrativa. Ha estat impulsor del col.lectiu "Escrividors" i de l'Associació "El viatge de la literatura". És membre d'Ofèlia, l'Organització Filològica d'Estudis Literaris i Artístics. També ha col.laborat en el programa de ràdio del "Vols llegir?", on va escriure en exclusiva diversos relats curts, que es van difondre la passada temporada. Enguany també s'han recuperat, aquests relats curts, pel bloc del "VLLG?".

Aritcle 356 - J.M. Solé - "Vols llegir?" - Ràdio Nova

Comentaris