ACTUALITAT: CARLOS RUIZ ZAFÓN + MARTÍ GIRONELL + ANA MARIA MATUTE


PLANETA AVANÇA CONTINGUTS DE LA NOVA NOVEL.LA DE CARLOS RUIZ ZAFÓN
La data de sortida al mercat serà el 17 de novembre. Títol per aquesta nova novel.la de l’escriptor barceloní: “El prisionero de cielo”. L’editorial Planeta ha començat a fer-nos cinc cèntims sobre la coberta del llibre i del seu argument. Hi ha dos personatges de la seva anterior novel.la, “L’ombra del vent”, que tornen a sortir de nou en aquest relat ambientat a Barcelona l’any 1957, son Daniel Sempere i el seu amic Fermín.

Just en el moment que tot funciona correctament, un personatge misteriòs visita la llibreria de Sempere i amenaça amb desvetllar un terrible secret que porta enterrat dues dècades en la fosca memòria de la ciutat. El Cementiri dels Llibres Oblidats, un indret recurrent en les darreres novel.les de Carlos Ruiz Zafón, torna a ser un dels escenaris per aquest nou relat.  Un altre dels detalls que s’han avançat és la coberta del llibre, il.lustrat amb una fotografia de Francesc Català Roca, i que en aquest cas ha estat retocada de l’original. Aquests dies passats, El Periódico de Catalunya s’ha fet ressó d’aquest fet i que sembla que ha creat una certa polémica.

MARTÍ GIRONELL JA ÉS HOSTE AL MONESTIR DE SANT BENET
En anteriors edicions del programa i també en el bloc, ja us hem anunciat la nova experiència del periodista i escriptor Martí Gironell, autor d’èxits editorials com “El pont dels jueus” o “L’arqueòleg”, que durant un any aproximadament, viurà al monestir de Sant Benet de Bages per escriure una nova novel.la ambientada en el segle XVI en el mateix indret. Una experiència que es podrà seguir a través de la pàgina web: martigironellamonstbenet.com. També hem incorporat un banner al nostre bloc per poder accedir directament a aquesta pàgina. Es previst que el llibre surti publicat al voltant del mes desembre de 2012, i d’altra banda, Gironell no és reclourà al monestir totalment les 24 hores del dia, per què seguirà amb les seves tasques habituals en el programa matinal de TV3. D'altra banda, el propi Gironell s'ha fet una "piulada" en el seu Twitter, fent referència a aquest article que recull la seva iniciativa literària: 
ANA MARIA MATUTE ANUNCIA ALS SEUS 86 ANYS, QUE ESCRIURÀ UNA NOVA NOVEL.LA DESPRÉS DE NADAL
Als seus 86 anys, la prestigiosa escriptora catalana desmostra estar en actiu i amb ganes de seguir escrivint. Per aquest motiu ha fet públic que passades les festes nadalenques començarà una nova novel.la. De moment no se sap res de l’argument, ni la data de publicació. 

Recordem que Matute, nascuda l’any 1925, va escriure la seva primera novel.la amb només 17 anys. L’any 1954 va guanyar el Planeta, amb l’obra “Pequeño teatro”. La condició humana, la marginació, la bondat, la crueltat o el desemparament, han estat les bases argumentals de la seva extensa obra literària, on destaquen novel.les com “Olvidador Rey Gudú”, publicat el 1996.

La seva darrera novel.la va ser publicada el passat 2010 amb el títol: “Paraíso inhbitado”. A part del Planeta, ha estat distingida per altres premis de prestigi com el Nadal, el Nacional de Literatura, el Nacional de les Lletres Espanyoles i també el Cervantes. 

Font: Editorial Planeta / Editorial Columna
Article  524 - J.M. Solé - "Vols llegir?" - Ràdio Nova

Comentaris