ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -144- ROSLUND & HELLSTRÖM

NOVEL.LA NEGRA
VLLG? / NOVETAT EDITORIAL


TRES SEGONS d'Anders Roslund i Börge Hellström
Nova presència internacional del gènere literari negre suec amb la col.laboració de dos autors lligats a un sol argument. Es tracta del periodista Anders Roslund i l'ex-convicte, Börge Hellström, fundador de "Krimminellas Revansch Samhället" (KRIS), una organització que lluita per prevenir delictes i que ha ajudat a centenars de joves a reinsertar-se a la societat. 

Aquesta però, no és la primera col.laboració entre els dos autors, "Tres segons" representa una nova aportació d'un conjunt de relats que han seduït a la crítica del seu país, i arrel del seu èxit traspassa fronteres. Títols anteriorment publicats han estat: "La bestia", "Redemption" o "Box 21". Ara arriba al nostre país ambdues edicions, en català ho publica l'editorial La Magrana, i la versió en castellà ho fa RBA.

Afegir que "Tres segons" ha estat guardonada amb el premi a la millor novel.la estrangera del 2011 de CWA International Dagger, a més els dos autors son presents aquest mes de febrer, en concret el dia 10 a la taula rodona que organitza la setmana literària del gènere negra que té lloc a Barcelona, BCNegra 2012, per conversar amb el participants respecte als hereus de la novel.la negra sueca. Alhora aprofitaran per presentar aquest nou relat. 

ARGUMENT
Protagonista, el comissari de policia d'Estocolm, Ewert Grens, que haurà d'investigar un cas relacionat amb el tràfic de drogues. En aquesta ocasió, el comissari Grens seguia les passes d'un ex delinqüent d'origen polonès, Piet Hoffmman, que ha estat contractat per Eric Wilson, cap dels serveis secrets suecs, per infiltrar-se, sota el pseudònim de Paula, en les màfies poloneses de tràfic de drogues per tot els continent europeu.

Article/post 581 - JM. Solé - Vols llegir? - Ràdio Nova


Comentaris