ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -172- ELS POBLES PERDUTS

ELS POBLES PERDUTS. 30 INDRETS OBLIDATS DE CATALUNYA
de Xavier Cortadella i Judit Pujadó (coordinació)
Un poble perdut és una pregunta oberta. Edificis ensorrats, esglésies abandonades, escales que no porten a enlloc... 

Com a qualsevol altre país, a Catalunya tenim també pobles perduts, molts d'ells oblidats. 10 escriptors, coordinats per Xavier Cortadella i Judit Pujadó, han recollit la memòria, les llegendes i els paisatges de 30 d'aquests pobles: Perellós, a la Catalunya Nord; Bota a Sant Adrià de Besós; Fitor, Sant Cebrià dels Alls, Molinàs, Talaixà i Querós a Girona; Sallent, Valldarques i Puigcercós, al Pirineu; Sant Eugènia de Relat i Peguera, a la Catalunya Central; Conill, Puimayons, Rúbies, Solduga, Tragó i Blancafort de Noguera, a Lleida; El Fonoll, Marmellar, la Mussara i Selmella, a Tarragona i Cobera d'Ebre, Pinyeres i Algars a les  Terres de l'Ebre. 

També han anat a Barcelona, a l'antiga parròquia de Sant Genís dels Agudells, i a la Ciutat del Born que, a més de ser un lloc perdut, és un lloc que va perdre.

Aquest llibre publicat per l'Editorial Sidillà, cerca respostes i manté el record. Ofereix una guia humana sobre una gent que va haver d'aprendre a viure lluny d'on va néixer. En el moment de redactar aquest article, el llibre ja va per la tercera edició. A més, també està entre els llibres més venuts en l'apartat de no ficció en català, segon el rànquing que publica el diari El Punt/Avui. 

Els autors han estat: Marta Alòs, Andratx Badia, Xavier Cortadellas, Marcel Fité, Xavier Lloveras, Miquel Martín, Isabel Olesti, Judit Pujadó, Joan Todó i Jordi Vilalta. Les il.lustracions son obra de Llenas Llensa. ELS POBLES PERDUTS, disposa d'un total de 308 pàgines. 

PRESENTACIÓ A IGUALADA
Dissabte 26 de maig, ELS POBLES PERDUTS, serà presentat a Igualada, a partir de dos quarta de set de la tarda (18:30h.), i comptarà amb la presència de dos dels seus autors: Xavier Cortadellas i Judit Pujadó. 

Aquesta presentació està inclosa dins de les activitats de la segona edició del CORRALÓ DELS LLIBRES OBLIDATS, jornada dedicada a l'intercanvi de llibres, i que junt amb altres activitats literàries i festives, ha organitzat la llibreria Llegim?, ubicada a la capital de la comarca de l'Anoia, i per l'associació cultural: Paranoia Accions


ENTREVISTA, VOLS LLEGIR?
Dilluns dia 28 de maig, el programa de ràdio del VOLS LLEGIR?, entrevistarà a un dels coordinadors d'aquesta novetat editorial, publicada per Edicions Sidillà

Article/post 671 - J. M. Solé - Vols llegir? - Ràdio Nova

Comentaris