ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -171- JORDI DE MANUEL / ORSAI

ORSAI de Jordi de Manuel
-inclou entrevista amb l'autor-
Un llibre de futbol que fins i tot els hi pot agradar als que no son "futboleros". ORSAI, BIOGRAFIA D'UN FELÍ, títol d'aquesta novetat que publica l'editorial METEORA, és un recull de 20 històries curtes dividides en quatres parts ben diverses amb un denominador en comú: el món del futbol. 

Llegint ORSAI podrem descobrir nous talents futbolístics sobre camps de terra, podrem fer càlculs matemàtics que potser ens posaran molt nerviosos, descobrirem quina és la causa del fracàs de més d'un crack important a cop de talonari, ens sorprendrem de veure la importància que pot adquirir la tecnologia en l'arbitratge i advertirem que el gènere negre (on l'autor hi té la mà trencada), la fantasia o l'anticipació també tenen cabuda en un espai on només semblava haver-hi lloc per a la crònica esportiva.

No hi ha cap mena de dubte que hi ha molts llibres que parlen de futbol, però literàriament pocs. I aquest ORSAI, vol contribuir a capgirar aquesta situació. 


DEFINICIÓ D'ORSAI: Terme amb el qual es coneix el fora de joc. Procedeix d'una mala traducció i adequació del terme anglès importat: "Off side"

L'AUTOR
Jordi de Manuel, nascut a Barcelona l'any 1962, és professor i biòleg. Ha publicat contes, recull de narracions i una desena de novel.les, amb clar domini del gènere negre, i també de ciència ficció. Darrers llibres publicats: MANS LLIURES (2009 - Edicions 62), i LA MORT DEL CORREDOR DE FONS (2012 - Edicions 62). 

ENTREVISTA A VOLS LLEGIR? DE RÀDIO NOVA
Precisament, Jordi de Manuel va ser entrevistat pel programa de ràdio del VOLS LLEGIR?, amb motiu de la publicació d'aquesta novetat editorial. L'emissió correspon a l'edició 7 de la vuitena temporada, dilluns 12 de novembre de 2012:

Pàgina web de l'autor: Jordi de Manuel
Article/post 670 - J.M. Solé - Vols llegir? - Ràdio Nova

Comentaris