ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -232- NINGÚ NO MOR

Exclusiva 'Vols llegir?'
NINGÚ NO MOR de Joan Pinyol
A partir de la segona quinzena d'aquest mes de maig es publicarà el que serà el segon llibre que en aquest 2013 publica l'escriptor capelladí Joan Pinyol. 'Ningú no mor' és el títol per aquesta nova obra narrativa que barreja elements de misteri i terror, i que serà publicada per l'editorial ubicada a Benicarló, 'Onada edicions'. 

Recordem que dies previs a la celebració de la diada del llibre del Sant Jordi 2013, Pinyol va presentar un primer llibre titulat 'Perquè som poble' amb un recull d'entrevistes que és van publicar entre els anys 2005 i 2007 al Diari d'Igualada, a 25 personatges vinculats amb el municipi anoienc de Capellades. 

En l'entrevista que Joan Pinyol va concedir al programa de llibres de Ràdio Nova, 'Vols llegir?', emès el 15 d'abril, per presentar-nos el 'Perquè som poble', l'escriptor va avançar-nos en exclusiva la publicació d'aquest segon llibre. També s'ha publicat en el portal web del 'Vols llegir?' la portada d'aquest 'Ningú no mor'.

L'ARGUMENT
Diuen que ningú no mor mentre algú el recorda. La recerca acadèmica que la Mercè i el Marc duen a terme, en ocasió de la commemoració del vint-i-cinquè aniversari de l'institut de Masdeplors, els porta a desemmascarar un crim, el del Miquel Munné, un dels antics propietaris dels terrenys on ara s'alça el centre educatiu. Ho fan amb la complicitat de personatges com la Maia, que viu envoltada de gats a la frontera entre la vida i la mort, i amb l'oposició dels responsables del centre, que es neguen a remoure les aigües tèrboles d'aquell passat. Aquesta actitud alimenta uns desitjos de venjança que tornen des de la ultratomba i que provoquen més morts, i unes conseqüències del tot imprevisibles per a alguns personatges. I és que, mentre es continuï  amagant la veritat, ningú no estarà en pau. 

L'AUTOR
Joan Pinyol i Colom és nascut a Capellades l'any 1966. Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, catedràtic d'ensenyament secundari i escriptor. Fins avui ha publicat tretze llibres de narrativa, entre altres: 'Avinguda Capri' (Premi Pere Calders de Literatura Catalana, 1998), 'Noranta-nou maneres de no viure encara a la lluna' (Premi Vila d'Almassora, 2000), 'Stòitxkov i Sofia' (Premi Ciutat de Vila-real, 2002), 'Micromèxics' (Premi Vila de Puçol, 2006) o 'Pilota de set' (Premi Recull de Narrativa, 2007).

Membre de l'Associació d'Escriptors en LLengua Catalana, en Joan Pinyol sempre ha reconegut que tot plegat li ve del privilegi d'haver mantingut durant deu anys una relació epistolar amb Pere Calders, un permanent estímul per a la seva producció narrativa. 

Font/enllaç: Onada Edicions / pàgina web personal Joan Pinyol
Article/post 887 - J. M. Solé - Vols llegir? - Ràdio Nova

Comentaris