ELS+VENUTS: DAN BROWN+LLUÍS FOIX+HIRONI SHINYA

VLLG? / RÀNQUING DE VENDES
Podria semblar que el filó estava esgotat però no, ben al contrari, 'Inferno' ha superat totes les barreres i ja és el número 1 de vendes en ficció literària, tant en català com en castellà. 

No cal dir que la nova obra del creador de best-sellers com 'El Codi Da Vinci', Dan Brown, està recolzada per una forta campanya de promoció a tots nivells. En només 4 setmanes des de la seva sortida a la venda, 'Inferno' ha fet fora del primer lloc a un altre 'best-seller' més local, però que se'ns dubte també ha estat cridat a ser un líder de vendes, tant a casa nostra com fora de les nostres fronteres: 'Victus' d'Albert Sánchez-Piñol. Durant moltes setmanes, aquesta obre de Sánchez-Piñol s'ha mantingut en primer lloc, i ha merescut l'aplaudiment de lectors i crítics. A més, 'Victus' ha estat el gran triomfador de la diada del llibre d'enguany, el Sant Jordi. Un èxit que fins i tot tindrà la seva versió al cinema ben aviat. 

Més detalls sobre aquest rànquing de vendes. 'L'estiu que comença' de Sílvia Soler, premi Ramon Llull de novel.la 2013, viu també un bon moment. Ja fa dotze setmanes que es troba entre els 10 primers, i en aquest repàs al llistat dels més venuts, és situa en quart lloc. L'obra s'ho val. Encara tenim el bon 'regust' que ens va deixar l'entrevista feta a Sílvia Soler en el nostre espai radiofònic del 'Vols llegir?' i la posterior presentació literària que va tenir lloc el passat 11 de juny a l'Ateneu Igualadí. Una Sílvia Soler distesa, propera i explicant amb tot detall com va crear aquesta narració. 

Progressió cap a primeres posicions del debut literari del periodista i crític televisiu, Victor Amela, amb 'El càtar imperfecte', situat en sisena posició. La història d'un càtar heretge que el 1306 s'amaga en terres de Morella, i tot gràcies a la descoberta d'un element en una casa familiar de Victor Amela, fet que va cridar la seva atenció i a mida de tibar del fil, ens ha fet descobrir i conèixer el tarannà dels càtars. 

Un altre periodista que en aquest cas fa una evocació de la seva infantesa als anys 40 i 50 a Rocafort de Vallbona, LLuís Foix, ha desfermat l'interès dels lectors que han ajudat a situar en primer lloc de la categoria de no-ficció en català, 'La marinada sempre arriba'. I en la no-ficció en castellà, Hironi Shinya, ens presenta el mètode per enfortir els enzims corporals i gaudir, amb això, d'equilibri i bona salut..., molt necessari amb els temps que estem vivint. 

Tot seguit el rànquing amb les cinc primeres posicions de cada categoria. Una informació que hem extret del suplement 'Cultura/s' de La Vanguardia, en la seva edició del dimecres 19 de juny de 2013. Bona lectura!

FICCIÓ CATALÀ
1. INFERNO de Dan Brown. Empúries. 1/4
2. VICTURS d'Albert Sánchez-Piñol. La Campana. 2/8
3. WONDER de R.J. Palacio. La Campana. 3/4
4. L'ESTIU QUE COMENÇA de Sílvia Soler. Planeta/Grup 62. 5/12
5. BRÚIXOLES QUE BUSQUEN SOMRIURES PERDUTS d'Albert Espinosa. Rosa dels Vents. 4/10

NO FICCIÓ CATALÀ
1. LA MARINADA SEMPRE ARRIBA de Lluís Foix. Columna. 1/9
2. S'HA ACABAT EL BRÒQUIL de Jaume Barberà. Ediciones B. 2/10
3. LA CUINA DE LA MEVA MARE de Joan Roca. Columna. 3/3
4. LA TRAMA CONTRA CATALUNYA d'Hèctor López. Angle Editorial. 8/2
5. UNA VIDA ARTICULADA de Josep Maria Espinàs. La Campana. 4/9

FICCIÓ CASTELLÀ
1. INFERNO de Dan Brown. Planeta. 1/4
2. VICTUS d'Albert Sánchez-Piñol. La Campana. 2/33
3. LOS VIGILANTES DEL FARO de Camilla Läckberg. Maeva. 3/6
4. BRÚJULAS QUE BUSCAN SONRISAS PERDIDAS d'Albert Espinosa. Grijalbo. 4/10
5. REIR AL VIENTO de Sandra Barneda. Suma de Letras. 5/5

NO FICCIÓ CASTELLÀ
1. LA ENZIMA PRODIGIOSA d'Hironi Shinya. Aguilar. 1/7
2. NADIE ES MÁS QUE NADIE de Miguel Ángel Revilla. Espasa. 2/9
3. EL MANICOMIO CATALÁN de Ramón de España. La Esfera de los Libros. 4/4
4. LA PASTA NOSTRA de Xavier Horcajo. Sekotia. 3/5
5. EL BUEN AMOR EN LA PAREJA de Joan Garriga. Destino. nova incorporació.

Font: Suplement 'Cultura/s' de La Vanguardia, edició 19/06/2013
Article/post: 913 - J.M. Solé - Vols llegir? - Ràdio Nova

Comentaris