UNA QUARANTENA DE NARRADORS DE LA CATALUNYA CENTRAL, EN UN LLIBRE DE RELATS SOBRE LA LLIBERTAT

VLLG? / AVANÇAMENT EDITORIAL
Després de la bona acollida del primer volum (“De tot cor”), la marca literària Narradors de la Catalunya Central donarà continuïtat a la iniciativa amb un segon recull de relats, que sortirà publicat  el primer trimestre de l’any que ve i, amb el títol “Tot és possible”, tindrà com a eix temàtic el concepte de la llibertat. El llibre inclourà un pròleg de l’escriptora Empar Moliner, que agafa el relleu de l’actriu igualadina Lloll Bertran, prologuista del primer.
Aquest nou projecte, que serà també editat pel segell berguedà Edicions de l’Albí, va ser presentat dijous passat en el decurs d’una vetllada enoliterària que va tenir lloc al celler de l’Oller del Mas amb la presència de prop d’una vintena dels autors del llibre i que va incloure la lectura pública de fragments de diverses de les narracions que inclourà el nou volum.
Entre la quarantena d’autors que participaran en aquest recull n’hi ha cinc d’anoiencs: Pep Elias, Joan Pinyol, Teresa Roig i Josep M. Solà, que ja van participar en el primer, i Maria Enrich, que s’incorpora junt amb d’altres escriptors del Bages, el Berguedà i la Cerdanya, com Genís Sinca, Climent Forner, Beatrice Nyffenegger, Josep Maria Aloy, Pep Garcia o Lídia Costa.


Durant la presentació l’editor de L’Albí, Jaume Huch, va avançar que els relats tracten de la llibertat des de perspectives molt diverses: personal, sexual, creativa, l'absència de llibertat i, també, la llibertat nacional. També va voler reivindicar l'etiqueta de Narradors de la Catalunya Central, no pas per exhibir un tret localista sinó com una marca de prestigi; una mena de denominació d’origen literària. 
Font/enllaç: Pep Elias / Infoanoia.cat
Article/post 987 - Vols llegir? - Ràdio Nova

Comentaris