EL TIANA NEGRA 2014 CONSOLIDA EL SEU FESTIVAL AMB L'ÈXIT DE LA SEVA SEGONA EDICIÓ

VLLG? / ACTUALITAT
Recollim en aquest article al volsllegir.cat el gran èxit que ha suposat la segona edició del Festival de Novel.la Negra 'Tiana Negra' que s'ha celebrat aquest cap de setmana, dies 24 i 25 de gener. En el blog del festival expliquen aquest segon certamen s'ha superat amb assistència de públic i del nivell qualitatiu d'autors i participants. Segons els organitzador, unes 500 persones vingudes d'arreu del països catalans han passat pel festival i que ha obligat a canviar la sala prevista pels actes centrals del certament per poder acollir tots els assistents. 

El bo i millor de la literatura negra catalana ha estat present en el 'Tiana negra'. Autors com Salvador Balcells, Lluís Bosch, Rafael Vallbona, Juli Alandes, Jordi de Manuel, Marc Moreno, Anna Maria Villalonga o Àlex Martín, han presentat les seves últimes novetats i han debatut sobre la bona salut del gènere negre a Catalunya. 

Entre les els activitats destacades del festival, ha estat la xerrada del metge forense Miquel Orós, la projecció i cinefòrum de 'La vampira del carrer ponent' amb el periodista Pere Culell i la taula rodona 'Realitat i ficció', amb la participació del comissari Joan Miquel Capell. 

Una de les novetats d'enguany i un del actes més emotius ha estat el lliurament del Primer Premi Memorial Agustí Vehi de novel.la negra, que ha estat per l'escriptor Josep Torrent amb l'obra titulada 'La sang és més dolça que la mel', novel.la negra ambientada a Figueres amb una gran qualitat literària. L'entrega del guardó ha estat un dels moments més emotius del 'Tiana negra', ja que ha comptat amb la presència de Marie Gournay, la darrera companya d'Agustí Vehí. El premi està dotat amb 1.500 euros i la publicació de la novel.la per part de l'editorial 'Crims.cat'. 

'Tiana negra' ha comptat també amb la complicitat de tots els vilatans d'aquest municipi de la comarca del Maresme. Activitats cultural diversos i participació dels comerços i dels restauradors. 

En resum, aquest nou èxit de la segona edició del 'Tiana negra' deixa la porta oberta per una nova cita del Festival de Novel.la Negra Catalana, ja serà la tercera edició, prevista pel proper any 2015. 

Article/post: 1003 - Vols llegir? - Ràdio Nova

Comentaris