ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -268- XAVIER BOSCH / EUFÒRIA

EUFÒRIA de Xavier Bosch
Torna Dani Santana. El personatge creat pel també periodista i escriptor Xavier Bosch, s'endinsa en aquesta nova novel.la, en el laberint de les indústries farmacèutiques, una exposició de la degradació de la classe política i reflexió un cop més sobre el futur del periodisme. 'Eufòria', títol d'aquesta novetat editorial publicada per Proa, és el tercer lliurament de la sèrie de novel.les protagonitzades pel periodista Dani Santana. El 2009 va veure la llum la primera novel.la, 'Se sabrà tot', guardonada amb el Premi Sant Jordi, a més de convertir-se en el llibre més venut del 2010. Posteriorment, el 2012, es va publicar un segon relat titulat 'Homes d'honor'. 

L'ARGUMENT
Què se n'ha fet de Dani Santana? El periodista està enguixat de dalt a baix en un hospital després d'un intent d'assassinat. A la clínica, que és un món amb lleis pròpies, fa amistat amb el Gratu, un jugador de rugbi juvenil que ha quedat en cadira de rodes. El Gratu, pacient inquiet i hacker compulsiu, arrossega el Santana a investigar certes pràctiques que han portat a la ruïna el nostre sistema sanitari. Mentrestant, arriba a Barcelona un dels homes més rics del món. L'empresari mexicà Roberto M. Faura, líder de la telefonia mòbil, negocia amb el govern la instal.lació del parc temàtic més gran d'Europa. Les protestes ciutadanes, l'intent de saltar-se la llei i les condicions del poder faran trontollar un projecte que sembla vital per reflotar l'economia del país. Però no tot és com diuen els diaris. 

L'AUTOR
Xavier Bosch, nascut a Barcelona el 1967, és periodista i escriptor. De llarga trajectòria periodística, ha estat creador de formats audiovisuals d'èxit com 'Alguna pregunta més?', 'El món a RAC1' o 'El gran dictat'. Ha estat cap de programes de RAC1, director del Diari Avui i de l''Àgora`de TV3. Actualment és articulista i membre del consell editorial del Diari Ara. 

Literàriament parlant, és autor de les novel.les protagonitzades pel personatge Dani Santana: 'Se sabrà tot' (2009) i 'Homes d'honor' (2012), i que ara és completa amb 'Eufòria'. Anteriorment havia publicat el recull de contes 'Jo, el simolses' (1992) i 'Vicis domèstics' (1998), i la novel.la breu 'La màgia dels reis' (1994).


Font/enllaç: Editorial Proa
Article/post 1012 - Vols llegir? - Ràdio Nova

Comentaris