ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -276- LA CUINERA

LA CUINERA de Coia Valls
Prolífica carrera literària d'aquesta autora que en poc menys de quatre anys ja ha publicat quatre novel.les: 'La princesa de Jade' (2010), 'El mercader' (2012) i 'Les torres del cel' (2013), afegint en aquest recompte la nova proposta literària per aquest 2014: 'La cuinera' (Ediciones B). Cal recordar també la seva aportació a la literatura infantil i juvenil amb la publicació l'any 2010 del llibre 'Marea de lletres que maregen' i 'L'ombra del oblidats' el 2011. 

'La cuinera' de Coia Valls és planteja com una narració de grans somnis per la protagonista de l'obra, amb un rerefons molt gastronòmic. La apassionada vida d'una dona a la Barcelona del segle XVIII capaç de seduir la ciutat i actuar sobre el curs de la història gràcies al seu talent, esperit indòmit i art culinari. Novel.la publicada per Ediciones B (català/castellà),  i disposa d'un total de 400 pàgines. En el moment de redactar aquest article/post 'La cuinera' ja té en circulació una segona edició, un molt bon presagi d'èxit literari tenint en compte els pocs dies que fa que és disponible a la venda. 

L'ARGUMENT
Barcelona, 1771. La jove Constança Clavé, de setze anys, deixa la llunyana ciutat de Lima després de la mort del seu pare, un diplomàtic al servei del virrei Manuel de Amat, per iniciar un llarg periple fins a Barcelona i reunir-se amb els seus avis.

Duu paisatges, gustos i textures gravats a la memòria, i viatja amb la seva única herència: el quadern de receptes de qui va ser el seu primer mestre a la cort peruana, el xef Antoine Champel. A la cuitat, la Constança somia convertir-se en una gran cuinera, malgrat que la seva condició de dona li barrarà moltes portes. 

No obstant això, s'obrirà pas amb coratge i passió entre els carrers d'una Barcelona convulsa, movent-se entre els grups que criden a la revolució i aquells altres que freqüenten salons més refinats i exquisits; una esfera de poder on es mouen personatges fascinants, com el que va ser considerat el primer gastrònom de l'època, el baró de Maldà.

L'AUTORA
Coia Valls, nascuda a Reus l'any 1960, és escriptora i també treballa com a logopeda. Ha publicat les novel.les 'La princesa de jade' (2010), guardonada amb el Premi Néstor Luján de novel.la històrica, 'El mercader' (2012), premi dels lectors de 'L'Illa dels llibres', també premi a la millor novel.la en català de 'Llegir en cas d'incendi' i premi a la millor novel.la històrica 2012 de la web 'Novelas históricas', tots tres guardons per votació popular. El passat 2013 va publicar 'Les torres del cel'. En el món de la literatura infantil i juvenil ha publicat els llibres 'Marea de lletres que maregen' (2010) i 'L'ombra dels oblidats' (2011).

L'ARTICLE MÉS LLEGIT AL 'VOLSLLEGIR.CAT'
A poques hores de la publicació d'aquest article al nostre web literari 'volsllegir.cat' (08.04.2014) fent referència a la novetat editorial de l'escriptora Coia Valls, amb el seu nou llibre titulat 'La cuinera' (Ediciones B), aquest post s'ha situat com l'article més consultat i llegit. Així ho varem fer saber a l'escriptora Coia Valls a través del nostre compte de Twitter i les altres xarxes socials del 'Vols llegir?', un fet que la pròpia Coia Valls va recollir en dues `piulades' al seu Twitter i 'repiulat' en el nostre espai a la xarxa social.BOOKTRAILER DE 'LA COCINERA'


Article/post 1036 - Vols llegir? - Ràdio Nova

Comentaris

  1. Hola amics! Gràcies pel vostre comentari. Només dir-vos que també podeu veure el booktrailer original de "La cuinera" en català...

    http://www.youtube.com/watch?v=sjMXsbF15V8

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada