JONAS JONASSON, KILIAN JORNET, ALMUDENA GRANDES I PILAR URBANO, EL MÉS VENUTS DEL SANT JORDI 2014

VLLG? / ACTUALITAT / SANT JORDI
Optimisme moderat dels editors i llibreters pel que fa la venda de llibres per aquest Sant Jordi 2014, que contrasta amb els venedors de roses que han vist minvar les vendes, segons les primeres estimacions. De tota manera, es pot dir que la Diada d'aquest 23 d'abril ha estat un dia molt lluït pel que fa meteorologia, i també els carrers i places d'arreu de Catalunya on hi havia parades de llibres i roses.  

I la Diada del llibre ja té les primeres estimacions dels llibres més venuts durant aquesta jornada. El Gremi de Llibreters ha fet públics durant la tarda d'aquest 23 d'abril, el rànquing amb les primeres dades dels llibres més venuts, en les diverses categories de ficció i no-ficció, i en català i castellà. El rànquing s'ha elaborat mitjançant una metodologia nova, segons el Gremi més acurada, perquè té en compte la tendència de vendes dels últims dies. 

Us oferim en aquest article les dades d'aquest rànquing:

FICCIÓ CATALÀ
1. 'L'ANALFABETA QUE VA SALVAR UN PAÍS' de Jonas Jonasson
2. 'DESIG DE XOCOLATA' de Cara Santos
3. 'L'ALTRA' de Marta Rojals
4. 'EUFÒRIA' de Xavier Bosch
5. 'EL PRIMER HEROI' de Martí Gironell

NO-FICCIÓ CATALÀ
1. 'LA FRONTERA INVISIBLE' de Kilian Jornet
2. 'SI BEETHOVEN POGUÉS ESCOLTAR-ME' de Ramon Gener
3. 'CUINA AMB JOAN ROCA' de Joan Roca
4. 'COM SER UN BON CATALÀ' de Quim Morales
5. '9N 2014' de Jaume Barberà

FICCIÓ CASTELLÀ
1. 'LAS TRES BODAS DE MANOLITA' d'Almudena Grandes
2. 'LA ANALFABETA QUE ERA UN GENIO DE LOS NÚMEROS' de Jonas Jonasson
3. 'EL JUEGO DE RIPPER' d'Isabel Allende
4. 'AMOR CONTRA ROMA' de Victor M. Amela
5. 'DISPARA, YO YA ESTOY MUERTO' de Julia Navarro

NO-FICCIÓ CASTELLÀ
1. 'LA GRAN DESMEMORIA' de Pilar Urbano
2. 'YO FUI A EGB' de Javier Ikaz i Jorge Diaz
3. 'COCINA FÁCIL DE LOS GRANDES CHEFS' de diversos autors
4. 'LA JUNGLA DE LOS LISTOS' de Miguel Ángel Revilla
5. 'DESPUÉS DE DESPEDIRME' de Pepe Rubianes

PER DEMARCACIONS
D'altra banda, el Gremi de Llibreters també ha fet públic el llibre més venut a les demarcacions de Girona, on destaca 'Dies de frontera' de Vicenç Pagès Jordà, a Lleida, 'El lleidatà és fàcil. Txarra'l, sisquere!' de Robert Massip, Ferran Montardit i David Prenafeta, i a Tarragona, 'La targeta postal a Tarragona. 100 anys d'història' de Josep Maria Brull. 

INFANTIL I JUVENIL
Pel que fa la literatura adreçada als més joves i en català, ha estat liderada per 'La meva primera història de Catalunya' de Toni Soler, 'Un Sant Jordi de bigotis' protagonitzada per Gerónimo Stilton, 'Sant Jordi i el drac' d'Anna Canyelles, 'La llegenda de Sant Jordi' de diversos autors, i 'Els acudits Més extraràtics' també de Gerónimo Stilton. 

GARCÍA MÁRQUEZ
El Gremi de Llibreters ha confirmat també que arrel de la recent mort de l'escriptor Gabriel García Márquez, la demanda dels seus llibres s'ha disparat en aquesta Diada de Sant Jordi i que, fins i tot, algunes llibreries han esgotat les existències. Els lectors, segons el Gremi, no s'ha decantat per un o dos títols que hagin destacat per sobre dels altres, sinó que la gent s'ha decantat per un ampli ventall de títols de l'autor.

Font/enllaç: Gremi de Llibreters de Catalunya
Article/post 1051 - Vols llegir? - Ràdio NovaComentaris