NOUS CLUBS DE LECTURA A LA BIBLIOTECA DE VILANOVA DEL CAMÍ: LLENGUA ANGLESA, POESIA I NARRATIVA

VLLG? / ACTUALITAT
Avancem agenda d’activitats de la Biblioteca de Vilanova del Camí per a properes dates. Preneu-ne bona nota. Recordar que l'assistència a tots aquests clubs de lectura son gratuïts i només cal formalitzar inscripció al taulell de préstecs de la biblioteca vilanovina, ubicada al Centre Cultural de Can Papasseit, al carrer Verge de Núria, 1 (tel. 93 803 50 14.
En primer lloc, Club de lectura amb anglès (English Reading Club). Serà el dijous 13 de novembre amb una única sessió a les vuit del vespre. El llibre objecte de comentari i debat serà: ‘A tale of two cities’ de Charles Dickens. Es tracte d’una adaptació de la versió original de l’obra de l’autor anglès, en format reduït. El club serà moderat per Gràcia Alcaraz, professora d’anglés.
D'altra banda, el divendres 14 de novembre, a partir de les set de la tarda, Club de lectura de poesia amb sorpresa. En aquest club es comentarà dos poemes. Els dos poetes que comparteixen club són un misteri però tenen diverses coses en comú per poder-los descobrir. Qui s'hi atreveix? Es pot dir dir que els dos són poetes del segle XX. Un pertany a la literatura espanyola i l'altre a la literatura catalana. Hi ha una diferència de 20 anys entre la composició de cada un dels poemes. Comparteixen nom. Amb aquestes pistes, algú pot dir de quins poetes parlem? Si els encerteu podeu tenir premi! Només cal que us adreçeu al taulell de préstecs de la Biblioteca vilanovina.


I finalment el divendres dia 12 desembre amb dues sessions, la primera a dos quarts de quatre i la segona a dos quarts de vuit, Club de lectura d’un dels darrers fenómens literaris dels darrers temps: ‘La lladre de llibres’ de Markus Suzak. Club de lectura moderat per la filòloga Montserrat Farrés Bonay.

La Liesel va començar la seva brillant carrera de lladre als nou anys. Tenia gana, robava pomes, però el que més li interessava eren els llibres. Potser més que robar-los els salvava. El primer fou el que havia caigut a la neu al costat de la tomba on acabaven d’enterrar el seu germà, quan anaven cap a Molching, prop de Munich, on els esperaven els seus pares adoptius.
El segon llibre, temps després, el trauria de les flames d’una de les moltes fogueres que encenien els nazis. Al carrer Himmel, la petita Liesel va trobar la millor família que es pugui somiar: Rosa Hubermann, una dona de mal geni però amb un cor immens. Hans Hubermann –potser el personatge més encantador de la novel·la–, pintor de parets, acordionista alegre i fumador empedreït. I els dos amics de la Liesel: Rudy Steiner, el veí un any més gran, mig desnodrit però un argent viu amb qui comparteix mil aventures. I Max Vandenburg, el jueu boxejador que viu amagat al soterrani.

Una història inoblidable i emocionant. Vides que s’entortolliguen les unes amb les altres sota els ulls pacients d’un espectador-narrador excepcional, la Mort: sarcàstica, però comprensiva, que fins i tot en la foscor més negra va a la recerca d’acolorits fragments de bellesa.

Font/enllaç: Biblioteca Vilanova del Camí
Article/post: 1116

Comentaris