JOSÉ C. VALES I ANDREU CARRANZA, NOUS PREMIS NADAL I JOSEP PLA 2015

VLLG? / ACTUALITAT
Punt de partida per aquest nou any 2015, literàriament parlant, amb els premis més matiners: el Nadal i el Josep Pla, concedits per l'editorial Destinno en la tradicional cerimònia de lliurament la nit de Reis a a l'Hotel Palace de Barcelona.

L'escriptor, editor i traductor José C. Vales, ha estat el guanyador de la 71a edició del Premi Nadal, dotat amb 18.000 euros, per la novel.la 'Cabaret Biarritz'. Ambientada als anys 30 sobre la investigació de la mort d'una noia que va ser trobada lligada en una de les anelles del port d'aquesta ciutat del sud de França el 1825. D'altra banda, l'escriptor Andreu Carranza i Font ha rebut el 47è premi Josep Pla, dotat amb 6.000 euros, per l'obra titulada 'El poeta del poble', sobre la vida convulsa del poeta Jacint Verdaguer.

Un total de 335 obres procedents d'Espanya i altres països del món han optat a endur-se el premi Nadal, que ha comptat enguany amb un jurat format per Germán Gullón, Lorenzo Silva, Clara Sánchez, Andrés Trapiello i Emili Rosales. Pel que fa el premi Josep Pla, el jurat ha estat format per Sebastià Alzamora, Rosa Cabré, Antoni Pladevall, Àlex Susanna i Ester Pujol. 

Font/enllaç: Diari Ara / Editorial Destino 
Article/post 1145 - Vols llegir? - volsllegir.cat - Ràdio Nova

Comentaris