MOR L'EDITOR I EMPRESARI JOSÉ MANUEL LARA BOSCH, PRESIDENT DEL GRUP PLANETA

VLLG? / OBITUARI
José Manuel Lara Bosch ha mort aquest dissabte 31 de gener a Barcelona als 68 anys, després de perdre la batalla contra el càncer de pàncrees que l’any 2011 ja va estar a punt d’acabar amb la seva vida. President del Grupo Planeta des de l’any 2003, després de la mort del seu pare, José Manuel Lara Hernández, fundador de la “primera multinacional espanyola de la cultura” l’any 1949, Lara Bosch ha estat vinculat durant tota la vida professional a un negoci que durant l’última dècada ha viscut una expansió i ramificació importants.

Nascut a Barcelona el 1946, llicenciat en ciències econòmiques per la Universitat de Barcelona –més endavant faria un màster a l’escola de negocis Esade–, Lara Bosch ha ocupat diversos càrrecs en l’estructura de Planeta al llarg dels anys, tant a Espanya com en alguns dels països llatinoamericans en què l’empresa ha estat present. 

Nomenat conseller delegat del grup l’any 1996, una de les seves principals missions –refermada des de la presidència, que ha ocupat des del 2003– seria la diversificació: s'ha convertit en el principal accionista de diversos mitjans de comunicació (Antena 3, Onda Cero, 'La Razón'), ha posat en marxa infinitat de col·leccionables (des d’Altaya i Planeta DeAgostini), ha desenvolupat la formació professional (a través, entre d’altres, de la EAE Business School, English Today i Deusto) i, més recentment, ha apostat per internet com a nova gran botiga a través de portals com DVDgo.com, OJgames.com i Zed, empresa que lidera mundialment la venda de continguts per a telèfons mòbils.

Actualment, Grupo Planeta està integrat per més d’un centenar d’empreses, la meitat editorials, entre les quals hi ha Seix Barral, Tusquets, Destino, Martínez Roca, Ariel, Crítica, Paidós, Lunwerg, Minotauro i Austral. Des de mitjans del 2013, Planeta també és accionista majoritària de Grup 62, que inclou segells com Proa, Columna, Empúries, Estrella Polar, Edicions 62 i Labutxaca.

Article/post 1162 - Vols llegir? - volsllegir.cat - Ràdio Nova


Comentaris