ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -332- JOAN CARRERAS


L'ÀGUILA NEGRA de Joan Carreras -Premi Sant Jordi 2014-
L’àguila negra no és una epopeia d’herois que s’oposen a la dictadura de Franco, sinó una novel·la que retrata la gent normal: la novel·la dels que van provar de viure amb entusiasme i plenitud en un país com ells, de tarannà acomodatici. Joan Carreras ens proposa un recorregut emotiu que ens porta, de sorpresa en sorpresa, des de la vaga de tramvies del 1951 fins més enllà de la gran manifestació independentista del 2012. El llibre és publicar per l'editorial Proa del Grup 62, disponible tant la versió en paper i digital. 

L'ARGUMENT
A punt de fer setanta anys, privat de les rutines de la feina i la família, Marià Solvell decideix saldar el deute que té amb el passat. Per això se’n va uns quants dies a un poble nudista. Vol alliberar-se de totes les noses que ha anat acumulant i recuperar el que quedi, dins d’ell, d’aquell dentista consagrat a restituir peces malmeses, del jove atrapat en una relació sexual tumultuosa i del nen que no podia endevinar quins canvis li tocaria viure, a les dècades dels 60 i els 70, en una Barcelona que tot just obria els ulls. 

PRESENTACIÓ A IGUALADA
Presentació "L'Àguila negra" de Joan Carreras, Premi Sant Jordi 2014
El dimarts 24 de març tindrà lloc a Igualada la presentació de 'L'Àguila Negra' de Joan Carreras, serà a les 19:00 hores a la Sala d'Actes de la Biblioteca Central d'Igualada. Amb la presència de l'autor, l'acte serà presentat per Marina Llansana. Organitza aquesta presentació literària la Llibreria igualadina Aqualata. Col·laboradors: Editorial Proa, Omnium Cultural, Biblioteca d'Igualada.

ENTREVISTA A L'AUTOR AL 'VOLS LLEGIR?' DE RÀDIO NOVA
Joan Carreras va ser entrevistat el dilluns dia 23 de març en el programa de llibres de Ràdio Nova, 'Vols llegir?', amb motiu de la publicació del seu llibre 'L'Àguila negra', guanyador del Premi Sant Jordi de Novel.la 2014. En aquest mateix article teniu la possibilitat d'escoltar-la: 

L'AUTOR
Joan Carreras (Barcelona, 1962) es va donar a conèixer com a narrador amb dos reculls de contes:Les oques van descalces (1990) i La bassa del gripau (1993). Després ha publicat cinc novel·les: La gran nevada (1998), Qui va matar el Floquet de Neu (2003), L’home d’origami (2009), Carretera secundària (2012) i Cafè Barcelona, premi Ciutat de Barcelona 2013. Amb la sisena, L’àguila negra, ha guanyat el premi Sant Jordi de novel·la 2014. 

SELECCIÓ DE CANÇONS DEL LLIBRE A L'SPOTIFY
A la pàgina web de l'autor de 'L'Àguila negra', Joan Carreras, hi ha inclòs una playlist elaborada a través de l'Spotify amb una selecció de cançons que s'esmenten en el llibre. Clicant aquest enllaç hi podeu accedir-hi. 

Font/enllaç: Editorial Proa / Joan Carreras (web personal)
Article/post 1191 - Vols llegir? - volsllegir.cat - Ràdio Nova

Comentaris