'AQUESTA NIT NO PARLIS AMB NINGÚ!' DE JOSEP SAMPERE

ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -347-
‘AQUESTA NIT NO PARLIS AMB NÍNGÚ!’ de Josep Sampere
L’escriptor i traductor igualadí Josep Sampere presenta aquest mes d’octubre la seva nova novel·la, “Aquesta nit no parlis amb ningú!”. L’Òscar Malet és un actor famós en hores baixes. Viatja sol per capitals de comarca interpretant un monòleg de terror. Tot sovint se li acosten admiradores amb propostes nocturnes, però sempre acaba dormint sol. El seu germà petit, l’Àngel, és un adolescent amb problemes d’angoixa a qui les noies no fan cas. El pare d’ambdós es diu Eduard, i s’acaba de divorciar. Tots tres tenen problemes amb les dones, i, aquesta nit, seria millor que cap d’ells parlés amb ningú.
‘Aquesta nit no parlis amb ningú!’ és una història de fantasmes poc convencional, narrada amb un ritme frenètic i una prosa àgil, que suposa una de les incursions en la literatura de terror més sòlides de la nova literatura catalana. Combina la solvència narrativa de Stephen King i Richard Matheson, amb les atmosferes angoixants del millor cinema de terror japonès.
L’AUTOR
L’igualadí Josep Sampere és coautor, amb Antonio Ortí, de Leyendas urbanas, un estudi desenfadat però rigorós sobre el folklore contemporani. L’any 2004 va obtenir el premi Vaixell de Vapor per El Mar de la Tranquil·litat, i el 2008 el premi Barcanova per El pou darrere la porta. Ha escrit novel·les juvenils força atípiques, com ara 32 d’octubre, El dimoni de la tarda (finalista del Gran Angular 2007), La nit dels ocells transparents i Sis cors a l’altra banda del mirall. Entre els gairebé dos-cents títols que formen seu currículum de traductor, figuren obres de Zigmunt Bauman, Philip K. Dick. “Aquesta nit no parlis amb ningú!” és la seva primera novel·la per a adults.B
Font/enllaç: Editorial Males Herbes
Article/post 1254 – Vols llegir? – volsllegir.cat

Comentaris