LA PERIODISTA VILANOVINA MIREIA RUBIO EMPRÈN UNA 'TRAVESSIA' A VERKAMI PER PUBLICAR LA SEVA SEGONA NOVEL.LA

La periodista i escriptora vilanovina Mireia Rubio  ha iniciat una campanya per buscar finançament col·lectiu per publicar la seva segona novel·la El tiempo del negro. Ho fa per mitjà de la plataforma Verkami, oberta a idees i projectes de creadors i artistes innovadors.
VLLG? / ACTUALITAT
Rubio el presenta com un projecte literari i solidari que vol denunciar la tragèdia dels migrants, molts dels quals perden la vida al Mediterrani en el seu periple cap a Europa, tot fugint de la violència. Els beneficis de la venda de la novel·la es destinaran a diferents entitats solidàries defensores dels Drets Humans.
Amb el títol “Travesía literaria con los ‘nadies’ del mar” el projecte serà públic a Verkami durant 40 dies. En aquest termini les persones que vulguin fer de mecenes podran fer les seves aportacions, tot i que no es faran efectives fins al final del projecte i sempre i quan aquest s’hagi complert amb èxit. Per fer-lo possible s’ha marcat aconseguir 2.300 euros que serviran majoritàriament per editar 500 exemplars de la novel·la.
Tots els beneficis que generi el projecte i la venda de la novel·la es destinaran a diferents entitats que treballen, d’una banda, en la sensibilització ciutadana i en la promoció d’un canvi de les polítiques d’estrangeria i migratòries, i de l’altra en l’acollida, com Stop Mare Mortum, l’APDHA o la Red Acoge. Segons Rubio la campanya és la seva manera particular de “sumar-se a les veus de denúncia dels qui es neguen a ser testimonis muts d’una tragèdia humanitària”.
El projecte ja compta amb algunes col·laboracions, com la del dissenyador Juan Linares, creador de la imatge gràfica de la plataforma ciutadana Stop Mare Mortum, i també la complicitat de la galeria Artèria d’Igualada que acollirà la primera presentació de la novel·la per Sant Jordi.
UNA NOVEL.LA QUE PARTEIX DE LA NOTÍCIA D`UN NAUFRAGI
Basant-se en un naufragi real a Punta Paloma (Tarifa) Rubio ha construït una novel·la amb tres protagonistes principals. Un d’ells és Gabriel, un nigerià que ha arribat a Espanya darrera del rastre de la seva germana i que ha patit en el trajecte la tràgica pèrdua de la seva dona i el seu fill, ofegats en l’Estret. Els altres dos personatges principals són Ernesto i Alicia, una parella d’amics que guarda el record inoblidable d’una vella història d’amor frustrada. El seu retrobament els anima a emprendre junts un viatge per conèixer la identitat de Gabriel i acompanyar-lo en la recerca de la seva germana.
Per a més informació sobre el projecte podeu consultar la pàgina a Verkami: https://www.verkami.com/projects/14035-travesia-literaria-con-los-nadies-del-mar#
El llibre estarà editat per mitjans d’abril i la primera presentació en exclusiva per a un grup de mecenes està prevista per al divendres 22 d’abril a la galeria Artèria d’Igualada.
L’AUTORA
Mireia Rubio és llicenciada en Periodisme, redactora d’informatius a l’emissora municipal de Vilanova del Camí, Ràdio Nova. L’any 2007 va publicar la seva primera novel·la, “El abrazo náufrago”. Al seu debut literari explicava la història de la Clara, una jove vídua amb una filla de curta edat, que decideix deixar la seva vida a Barcelona per tornar a l’Astúries de seva infància, en el fictici poble de Ranamanca.
PRIMERA NOVEL.LA DE MIREIA RUBIO AL ‘CLUB DEL LECTURA-VOLS LLEGIR?’
“El abrazo náufrago”, novel.la de debut literari de Mireia Rubio, va protagonitzar una de les edicions del ‘Club de lectura’ del programa d’actualitat literària de Ràdio Nova, ‘Vols llegir?’, emès el 23 d’abril del 2012, i que en aquest mateix article teniu la possibilitat d’escoltar-lo:

Font/enllaç: Mireia Rubio / Verkami / infoanoia.cat
Fotografia: Carmel.la Planell
Article/post 1324 – Vols llegir? – volsllegir.cat

Comentaris