VÍCTOR AMELA GUANYA EL 36è PREMI RAMON LLULL AMB 'LA FILLA DEL CAPITÀ GROC'

El periodista i escriptor Víctor Amela ha estat guardonat amb el 36è Premi Ramon LLull de Novel.la, dotat amb un valor de 60.000 euros,  amb l’obra titulada ‘La filla del capità Groc’, una novel·la on es barregen ingredients històrics i romàntics recuperant la història del capità Groc, el mític heroi del Maestrat personatge real que va lluitar contra els lliberals.
VLLG? / ACTUALITAT
Amela recupera amb aquesta obra guanyadora del Ramon Llull 2016, la figura  de Tomàs Penarrocha, el Groc de Forcall un personatge real que durant tres anys va lluitar a ultrança contra els liberals a la zona del Maestrat. La novel·la recrea de aquests tres anys d’aventures d’un heroi mític que es rebel·larà per defensar el seu poble contra l’opressió i les injustícies dels liberals espanyols.
Víctor Amela, exerceix el periodisme des de les pàgines del diari La Vanguardia, coautor de ‘La contra’, i habitual col.laborador en diversos mitjans de comunicació. Com a escriptor, és autor de les novel.les ‘Amor contra Roma’ i ‘El càtar imperfecte’. Ara s’afegeix un nou èxit a la seva carrera com a escriptor amb ‘La filla del capità Groc’, guardonada amb el Premi Ramon Llull i que serà publicada el proper 2 de març.
Font/enllaç: Grup 62
Article/post 1322 – Vols llegir? – volsllegir.cat

Comentaris