'VICTUS', 'DIME QUIEN SOY' I 'L'ESTIU QUE COMENÇA', ELS LLIBRES MÉS PRESTATS EL 2015 A LA BIBLIOTECA D'IGUALADA

«Victus» d’Albert Sánchez Piñol amb 43 préstecs, «Dime quien soy» de Julia Navarro amb 34 i «L’estiu que comença» de Silvia Soler amb 30 han estat les novel·les més prestades el 2015, a la Biblioteca Central d’Igualada.
VLLG? / ACTUALITAT 
En narrativa juvenil, «Wonder» de J.R Palacio i «Divergent», la primera entrega de la saga de Veronica Roth, han estat els títols més sol·licitats pels lectors joves. Entre els més petits han triomfat clàssics com «El peix irisat», i les històries protagonitzades per la Tina Superbruixa, el Gerónimo Stilton i el pringat total, el personatge creat per Jeff Kinney.
A la sala Beatles, a la secció de cinema els triomfadors han estat els dvd de les sèries televisives Friends i Los soprano. Els següents llocs del rànquing l’ocupen «Blancanieves», la singular versió que va fer Pablo Berger d’aquest clàssic de la literatura infantil, i «Intocable», l’adaptació al cinema de la novel·la de John Banville. Pel que fa a la música, els cd més prestats van ser «Estopa X Anniversarivm»; «Calles de piedra», de Manuel Galán, i «Turandot», de Giacomo Puccini.
En còmics, el gènere del manga continua sent el més prestat entre els lectors de totes les edats i n’encapçala la llista «Tsubasa: reservoir chronicle», una sèrie de les Clamp. Sota aquest nom s’hi amaguen quatre autores de manga que aquí recreen les peripècies d’un jove arqueòleg que busca les plomes de la memòria d’una princesa.
Però de tots els documents que hi ha a la Biblioteca per emportar-se, el que va registrar més préstecs el 2014 va ser la revista en anglès «Speak Up», amb 341 préstecs, seguida de «Mía», amb 243.
Actualment, la Biblioteca Central d’Igualada compta amb un fons de més de 132.000 documents en diversos suports i formats. A més, també ofereix als seus usuaris el préstec gratuït de llibres electrònics a través del servei ebiblio.cat.
Font/enllaç: Biblioteca Central d’Igualada
Article/post 1319 – Vols llegir? – volsllegir.cat

Comentaris