MOR L'ESCRIPTOR I FILÒSOF ITALIÀ UMBERTO ECO

L’escriptor i filòsof italià Umberto Eco, autor del gran best-seller internacional El nom de la rosa, entre altres obres, ha mort en la nit d’aquest divendres 19 de febrer als 84 anys d’edat a la seva pròpia habitació, segons han confirmat fonts familiars al diari italià La Repubblica.
VLLG? / OBITUARI
Eco va publicar la seva primera novel·la el 1968, L’estructura absent, preludi a la publicació de la seva obra més completa sobre semiòtica Tractat de semiòtica general, publicada el 1975.
Tanmateix, l’escriptor italià nascut a Piemont el 1932, no assoliria la veritable fama davant del gran públic fins a 1980 amb la publicació de la seva més coneguda novel·les El nom de la rosa, amb la qual va obtenir diversos premis i que va ser portada al cinema. Una altra de les seves obres més conegudes és El pèndol de Foucault publicada el 1988.
Guardonat amb el Premi Príncep d’Astúries de Comunicació i Humanitats, Eco era doctor en Filosofia per la Universitat de Torí i va treballar en programes culturals de la RAI des de 1954. Durant la dècada dels primers anys de la dècada dels anys 60 va treballar com a professor agregat d’Estètica en les universitat de de Torí i Milà.
Va participar en l’anomenat Grup 63 amb la publicació d’assajos sobre art contemporani, cultura de masses i mitjans de comunicació. Entre aquests treballs es troben el conegut assaig Apocalíptics i integrats a 1965 o Opera aperta.
Les seves obres més recents són Baudolino, de l’any 2000; La Misteriosa Flama de la Reina Loana, del 2004; El cementiri de Praga, de l’any 2010; i Número zero, que va ser publicada el 2015.
Article/post 1337 - Vols llegir? - volsllegir.cat

Comentaris