'AQUELLA PORTA GIRATÒRIA' DE LLUÍS FOIX, ANYS DE PERIODISME A LA VANGUARDIA

VLLG? / ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -370-
‘AQUELLA PORTA GIRATÒRIA’ de Lluís Foix (Premi Josep Pla 2016)
Les anècdotes, els redactors i els corresponsals, les redaccions i els seus personatges conformen un univers d’uns anys inoblidables de l’autor en un diari que ha representat una institució social, que s’ha mantingut 135 anys en contacte amb els seus lectors i que ha estat una referència a Catalunya durant moltes generacions. Un mirall de les virtuts i els defectes d’un país i, alhora, un homenatge a l’autèntic periodisme de raça. ‘Aquella porta giratòria’ és publicat en català per l’editorial Destino del Grup 62.
Guardonat amb el Premi Josep Pla de Novel.la 2016, el llibre d’en Lluís Foix s’ha situat en primera posició dels llibres de no ficció en català en el rànquing de vendes de llibres.
PRESENTACIÓ A IGUALADA
El dimarts dia 15 de març, a partir de les 19:30h. tindrà lloc a la Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí la presentació del nou llibre de Lluís Foix, ‘Aquella porta giratòria’. L’acte serà presentat pels periodistes Rafael Jorba i Jordi Cuadras, i comptarà amb la presència del propi autor. Organitza Llibreria Aqualata amb la col.laboració de l’Ateneu Igualadí i l’editorial Destino.
Lluís Foix explica sobre l’obra: «No és un llibre d’història. Ni tampoc hi surt tothom. És un relat sobre com veia aquella casa en què he treballat en diferents càrrecs, des de traductor fi ns a director, al llarg dels últims quaranta-cinc anys. Aquestes impressions que comencen i es desenvolupen al voltant de la cèlebre porta giratòria del carrer de Pelai, número 28, se centren bàsicament en aquells primers anys d’un periodisme que s’havia de renovar perquè el franquisme s’extingia i la llibertat s’obria pas en tots els àmbits de la societat».
L’AUTOR
Lluís Foix ha estat director de La Vanguardia, director adjunt i sotsdirector en diverses etapes des de 1982 fins al 2001. Durant set anys ha estat director de la versió digital de La Vanguardia. És llicenciat en Periodisme i en Dret i ha estat corresponsal a Londres i a Washington. Ha cobert moltes guerres, cimeres, eleccions i conflictes enviant cròniques des de 84 països. És especialista en política internacional i columnista habitual als diaris La Vanguardia, El Punt Avui i Mundo Deportivo. Participa en diverses tertúlies radiofòniques i televisives.
LLUÍS FOIX AL ‘VOLS LLEGIR?’ DE RÀDIO NOVA I RÀDIO IGUALADA
El periodista Lluís Foix ha estat entrevistat en el programa d’actualitat literària ‘Vols llegir?’ de Ràdio Nova i Ràdio Igualada, amb motiu de la publicació d’aquesta novetat editorial. En aquest mateix article hi ha la possibilitat d’escoltar-la:
Font/enllaç: Destino – Grup 62
Article/post 1336 – Vols llegir? – volsllegir.cat

Comentaris