'LA VIDA SENSE LA SARA AMAT' DE PEP PUIG, PREMI SANT JORDI 2015

Escrita des de la distància dels anys, ‘La vida sense la Sara Amat’ (Proa, 2015) és la confessió d’uns fets inoblidables, uns dies de la vida d’un poble a l’estiu, d’un nen obedient i enamoradís i d’una nena que ja no era una nena i que volia acomplir el desig ferotge i urgent de fugir, ni que fos per la porta del darrere.
VLLG? / ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -369-
Amb ‘La vida sense la Sara Amat’, els lectors assistiran a la revelació d’un gran talent literari i descobriran una història que va commoure el jurat del premi Sant Jordi.
D’altra banda, confirmem que el proper 12 d’abril, serà presentat a Igualada aquesta novetat editorial amb la presència del l’autor, Pep Puig. L’escenari de la presentació serà la Biblioteca Central d’Igualada, que compta amb la col.laboració de la LLibreria igualadina Aqualata.
L’ARGUMENT
Qui se’n recorda, avui, de la Sara Amat? Amb prou feines tenia tretze anys quan una nit d’estiu, jugant a cuit a amagar amb la colla, va desaparèixer i no se n’ha sabut mai més res. L’únic, una notícia l’endemà al Diario de Terrassa, i també molts rumors i especulacions.
De la Sara Amat se’n recorda sobretot el Pep de cal Sabater, el narrador d’aquesta història. Perquè aquella nit, segons ens diu, la Sara no va desaparèixer, sinó que es va colar a casa seva per la porta del darrere. No s’hi va amagar gaires dies, però de vegades la memòria d’alguns fets abraça tota una vida, i fins i tot li dóna un sentit.

L’AUTOR
Pep Puig i Ponsa neix a Terrassa el 1969. Actualment viu a la Nou de Gaià (Baix Gaià), un poblet envoltat de vinyes i garrofers que hi ha al camp de Tarragona. La seva primera novel·la, L’home que torna, va obtenir el Premi Jove Talent Fnac i va gaudir d’una molt bona acollida per part de la crítica i dels lectors.
PEP PUIG AL ‘VOLS LLEGIR?’ DE RÀDIO NOVA I RÀDIO IGUALADA
El passat dilluns dia 7 de març, en la seva emissió per Ràdio Nova, i divendres dia 11 a Ràdio Igualada, el programa d’actualitat literària ‘Vols llegir?’ va entrevista a l’escriptor Pep Puig, amb motiu de la publicació d’aquesta novetat editorial, ‘La vida sense la Sara Amat’, guardonat amb el Premi Sant Jordi 2015. En aquest mateix article hi ha la possibilitat d’escoltar aquesta entrevista:
Font/enllaç: Proa – Grup 62
Article/post 1335 – Vols llegir? – volsllegir.cat

Comentaris