MOR ALS 96 ANYS, JOSEP MARIA BALLARÍN, AUTOR ENTRE D'ALTRES ÈXITS DE 'MOSSÈN TRONXO'

El capellà Josep Maria Ballarín, que va destacar sempre per una popularitat singular i per una extensa obra literària, on va destacar el seu gran èxit titulat ‘Mossèn Tronxo’, ha mort aquesta passada nit a Berga a l’edat de 96 anys, desprès que el seu estat de salut empitjorés en els darrers dies. 
VLLG? / OBITUARI
Establert des de fa prop de 60 anys al Berguedà, la trajectòria de Mossèn Ballarín, nascut a Barcelona l’any 1920,  va ser reconeguda amb la Creu de Sant Jordi, el 1995, i el Premi Ramon Llull, el 1996 i la Medalla d’Or de Berga el 2004 que li va lliurar al pavelló de Suècia berguedà el president Pasqual Maragall així com el premi a la Cultura Popular de la ciutat, que li fou atorgat i lliurat l’any 1992.
Destaca la seva prolífica carrera com a escriptor amb  una quarantena de llibres publicats, entre els quals destaca ‘Mossèn Tronxo’ (Club Editor, 1989). L’últim llibre que va publicar van ser les seves memòries, ‘El sac dels records’ (Efadós, 2015), on repassa de forma lúcida, sentida i sincera els diferents capítols de la seva vida. L’any 1995 va rebre la Creu de Sant Jordi en reconeixement de la seva tasca religiosa i literària; i un any després va guanyar el Premi Ramon Llull de novel·la amb l’obra ‘Santa Maria, pa cada dia’.
Fotografia: elpuntavui.cat
Article/post 1351 – Vols llegir? – volsllegir.cat

Comentaris