'A LA SEVA PELL' DE RAQUEL GÁMEZ SERRANO, UNA HISTÒRIA DE FICCIÓ BASADA EN DIVERSOS CASOS DENUNCIATS EN EL DOCUMENTAL 'CIUTAT MORTA'

L’obra de Raquel Gámez Serrano, ‘A la seva pell’ (Llibres del Delicte, 2016), és una ficció que parteix de l’experiència a presó de Rodrigo Lanza i el record de Patricia Heras, «acusats injustament d’un delicte en el cas que va ser explicat al documental Ciutat morta». 
VLLG? / ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -397- 
El llibre combina el relat del patiment carcerari del personatge inspirat en el Rodrigo amb el dolorós record del suïcidi de la Patricia després del seu pas per la presó. Com assenyala l’editorial ‘Llibres del Delicte, el text «és una crítica al sistema judicial i de presons actual, i una denúncia de les condicions que pateixen els presos».
‘A la seva pell’ és la dissetena novel.la publicada per l’editorial ‘Llibres del Delicte’, especialitzada en publica novel.la negra en català, ja sigui d’autors que practiquen el registre literari d’aquest gènere, i d’altres que en fan el seu debut. El llibre disposa d’un total de 188 pàgines, amb pròleg de Rodrigo Lanza.
D’origen xilè, Rodrigo Lanza va ser acusat l’any 2006 junt amb altres nou joves de llançar una pedra contra un policia local durant un altercat en una casa okupa a Barcelona. Va complir la condemna íntegra i se li va negar qualsevol benefici penitenciari. El documental ‘Ciutat morta’ revela les irregularitats del cas i denuncia un suposat muntatge policial. En l’actualitat Rodrigo Lanza resideix a Saragossa.
L’ARGUMENT
La nova feina que Gal·la comença a la presó com a educadora social i experta en mediació del procés de reinserció de Leo, suposa una baixada als inferns dels seus fantasmes interiors. El suïcidi de la Patrícia després de ser empresonada injustament és un record que la martiritza mentre s’involucra en el cas de Leo.
La implicació de Gal·la en la lluita per demostrar la innocència de Leo, més enllà del plànol professional, serà també en nom de la justícia per la mort de la Patrícia, sempre present als seus pensaments. Però la recerca de la veritat té un alt preu, no només psicològic, sinó també físic
L’AUTORA
Raquel Gámez Serrano va néixer a Barcelona. Estudià el Grau d’estudis immobiliaris i de la construcció a la Facultat d’Econòmiques de Barcelona, és Tècnica especialista en relacions públiques i administració i, enguany, es gradua en Educació Social a la Universitat Oberta de Catalunya.
Va treballar vuit anys com a cap de vendes en una promotora immobiliària i quatre com a professora experta de la Generalitat de Catalunya en un programa de qualificació professional inicial. En l’actualitat treballa en un ajuntament de la província de Barcelona.
L’any 2012, va publicar la seva primera novel·la, Los versos de Cira. El segon llibre, Els contes guerxats, va ser publicat l’any 2014 gràcies a una campanya de micromecenatge.
Font/enllaç: Llibres del Delicte
Article/post 1413 – Vols llegir? – volsllegir.cat

Comentaris