MARIA CARME ROCA ES TROBA AMB ELS LECTORS DEL CLUB DE LECTURA DE LA BIBLIOTECA D'IGUALADA

Els lectors del Club de lectura en català de la Biblioteca Central d’Igualada han acabat les trobades del curs 2015-2016 amb una convidada d’excepció: l’escriptora Maria Carme Roca. La trobada del club va tenir lloc el dimecres 8 de juny per comentar “Escollida pels Déus”, una novel·la històrica ambientada a l’Empúries grega. Precisament el gènere de la novel·la històrica és un dels que més bé coneix M. Carme Roca, que el treballa des de la seva doble singularitat d’historiadora i escriptora.
VLLG? / CLUBS DE LECTURA
A tots els membres del club els va agradar molt aquesta novel·la, de la qual van destacar la força i passió dels personatges, així com una trama trepidant i una recreació del context històric excel·lent. «És com si ho veiessis», va dir una de les assistents. Precisament és això el que pretenia l’autora: «volia que llegir el llibre fos com obrir la porta d’una casa grega o íbera i acompanyar els lectors pels carrers d’Emporion».
Els costums, la manera de viure, els comerciants, les celebracions, les batalles, les passions i l’amor són els ingredients d’aquesta novel·la en què es veuen les relacions entre aquests dos grans pobles de l’antiguitat: els grecs i els íbers.
Maria Carme Roca és una de les escriptores més prolífiques de casa nostra i ha publicat fins al moment 52 obres, entre novel·les, novelles juvenils i contes. La seva darrera història és A punt d’estrena, que va ser novetat editorial a la passada edició de Sant Jordi i que ja es pot trobar en préstec a la Biblioteca.
El Club de lectura en català està especialitzat en la lectura d’autors catalans de tots els temps,tan clàssics com contemporanis, i de tots els gèneres narratius. Des del setembre de 2015 al juny d’enguany la quinzena de persones que formen part d’aquest club han llegit: “El silenci de les vinyes”, de Gisela Pou; “Se sabrà tot” de Xavier Bosch; “Licantropia” de Carles Terés; La tragèdia de Cal Pere Llarg, d’Eduard Girbal Jaume, i Escollida pels Déus, de Maria Carme Roca. El club reprendrà les seves trobades després de l’estiu.
Font/enllaç: Biblioteca Central d’Igualada
Article/post 1418 – Vols llegir? – volsllegir.cat

Comentaris