XARXES SOCIALSFACEBOOK 
És una xarxa social creada el 2004, que pertany a la companyia privada Facebook, Inc. La xarxa permet afegir gent com amics i enviar-los missatges, compartir enllaços, fotografies i vídeos, entre d'altres coses; és obert per a tothom qui tingui més de 13 anys, i només cal una adreça de correu electrònic vàlida per registrar-s'hi.
El Facebook va ser fundat inicialment per Mark Zuckerberg, estudiant de ciència dels computadors a la Universitat de Harvard (Estats Units) el 4 de febrer de 2004, i en un principi la xarxa estava limitada als estudiants de la seva pròpia universitat: pretenia ser una eina de coneixement pels alumnes. Poc a poc, però, va anar-se expandint per tota l'àrea de Boston, més tard per tot el país i, actualment, la conformen més de 400 milions d'usuaris d'arreu del món.
El camí no ha estat fàcil per l'empresa. El Facebook ha estat bloquejat intencionadament en països com el Paquistan, Síria, la Xina, el Vietnam o l'Iran.També és usual trobar-lo bloquejat en llocs de treball per impedir que els treballadors hi perdin el temps.
TWITTER 
És un servei de microblogging que permet als seus usuaris enviar i llegir missatges de text d'una longitud màxima de 140 caràcters (denominats tweets) mitjançant el mateix web de Twitter, SMS, missatgeria instantània o bé aplicacions de tercers com Twidroid, Twitterrific, Tweetie, Facebook, Twinkle, Tweetboard o TweetDeck. Aquestes actualitzacions es mostren en la pàgina de perfil de l'usuari, i són també enviades de forma immediata a altres usuaris que han triat l'opció de rebre-les. L'usuari original pot restringir el seguiment d'aquests missatges només per part dels membres del seu cercle d'amics, o permetre el seu accés a tots els usuaris, que és l'opció per defecte. Els usuaris poden rebre les actualitzacions des de la pàgina del Twitter, mitjançant missatgeria instantània, SMS, RSS i correu electrònic. Us convidem a incorporar-vos al Twitter del "Vols llegir?", clicant aquest enllaç

YOUTUBE
És un lloc web que permet als usuaris de carregar, mirar i compartir vídeos. Va ser fundat el febrer de 2005 per tres antics empleats de PayPay: Chad Hurley, Steve Chen i Jawed Karim. Youtube utilitza un format Adobe Flash per a oferir el seu contingut. És molt popular, gràcies a la possibilitat d'allotjar els vídeos de qualsevol persona. A més,  té una varietat de clips de pel.lícules i programes de televisió, vídeos musicals i vídeos casolans. Els enllaços a vídeos de Youtube poden ser també allotjats en blocs i llocs web personals. El 2006, Google Inc. va comprar l'empresa per 1.650 milions de dòlars. Així Google s'ha assegurat pràcticament el monopoli d'aquest tipus d'aplicacions. 


La versió en català del Youtube fou incorporada el gener de 2011, mostrant-se directament en català si aquesta és la llengua del navegador, o triant-se manualment a la configuració d'idioma del lloc web. El "Vols llegir?" disposa d'un canal integrat a Youtube on s'incorporen vídeos amb entrevistes a escriptors i trailers-books, entre d'altres apartats, que tenen com a denominador en comú, el món editorial. Visiteu-lo clicant aquest enllaç


GOOGLE+
A l'univers de les xarxes socials, hem d'afegir una de nova protagonitzada pel líder dels cercadors a internet: Google. En fase de proves, ha començat a provar entre alguns usuaris amb invitació, un dels seus projectes estrella: la seva xarxa social, anomenada: Google+. La principal novetat és que permetrà agrupar contactes en "cercles" per compartir la informació de manera més eficaç. Tot i que la seva aparença té una estructura semblant a la seva màxima competidora, l'aposta d'aquesta nova xarxa social està en els cercles. L'usuari podrà agrupar les persones que tingui afegides a la seva xarxa en aquests cercles i compartir així continguts amb ells. Un altre detall a tenir en compte, a diferència de Facebook, és el control de la privacitat, més senzill a Google+. Més fàcil de trobar i entendre. Els pronòstics sembla que son positius, desprès de tres setmanes (juliol 2011), d'haver-se posat en marxa. Una de les fortaleses del Google+ és la seva integració amb molts del serveis de Google: fotos des de Picassa, veure i pujar vídeos des de Youtube, xatejar amb Gtalk, i altres com Gmail, Google Calendar, Docs o Reader. Per accedir-hi cal disposar d'un correu Gmail, però no és exclusiu per a usuaris d'aquest compte de correu, qualsevol es pot donar d'alta. De fet, el sistema facilita l'enviament d'invitacions a usuaris de Yahoo Mail, Hotmail i altres gestors de correu. El "Vols llegir?" també ha obert punt de difusió dels seus articles a través d'aquesta nova xarxa social. 


PAPER.LI (VOL LLEGIR? Diari)
Aquest servei recull els enllaços a notícies, fotos i vídeos d'un compte de Twitter, i de manera automàtica crea una pàgina diària editada a manera dels diaris que veiem a internet on enllaços i contingut apareixen dividits en seccions contextuals. Paper.li és una creacio de la startup suïssa SmallRivers amb seu a Lausanne i que opera des del campus de l'Escola Politècnica Federal. Sens dubte que aquesta és una manera i un servei molt pràctic de posar-nos al dia sobre el que s'enllaça a Twitter. Una manera diferent d'estar informat. "Vols llegir? Diari" disposa també del seu espai en aquesta oferta informàtica. Us convidem a fer-li una ullada clicant en aquest enllaç.

Comentaris